in

Πιπερόριζα – Θεραπεύει το βήχα και απομακρύνει τη βλέννα από τους πνεύμονες σε μία νύχτα!

Ο βήχας και το φτέρνισμα μπορούν στ’ αλήθεια να σε αποπροσανατολίσουν έτσι ώστε να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ημέρας.

Κάποιοι δυσκολεύονται πολύ να τα βγάλουν πέρα με τις καθημερινές τους δραστηριότητες και εκτός από αυτό, σε κανέναν δεν αρέσει να αγκαλιάζει κάποιον που βήχει.

Ο επίμονος βήχας θα σε αφήσει ξάγρυπνο όλη τη νύχτα. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν  ιός προσβάλει τα μικρά παιδιά, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ακόμη αδύναμο και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με ευκολία το κρυολόγημα.

Εάν συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό, το πιθανότερο είναι να σας γράψει συνταγή για κάποιο αντιβηχικό σιρόπι, καθώς οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν πως αυτή είναι η μόνη λύση που θα σας απαλλάξει από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Αυτό που δεν σας λένε όμως είναι ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα ίσως προκαλέσουν παρενέργειες και σοβαρές επιπλοκές όταν κάποιος τα παίρνει για πολύ καιρό.

Η νύστα, οι ημικρανίες, ο πονοκέφαλος και οι ταχυκαρδίες είναι κάποιες από τις παρενέργειες που ίσως αντιμετωπίσετε εάν ακολουθήσετε τη συμβατική θεραπεία. Τα δύο βασικά συστατικά από τα οποία αποτελείται το συνηθισμένο αντιβηχικό σιρόπι είναι η  κωδεΐνη και η δεξτρομεθορφάνη. Και το πιθανότερο είναι πως δεν το γνωρίζατε αυτό, σωστά;

Αναζητήστε τις φυσικές θεραπείες που περιλαμβάνουν συστατικά όπως το ακατέργαστο μέλι και άλλα ωφέλιμα υλικά. Δοκιμάστε  μέλι και  πιπερόριζα και απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα άπαξ και δια παντός.

Υλικά:

– 1 κουτάλι της σούπας φρέσκια τριμμένη πιπερόριζα ή σκόνη πιπερόριζας

– ακατέργαστο φυσικό μέλι

– ελαιόλαδο

– αλεύρι

Επίσης, θα χρειαστείτε γάζες, πετσέτες και κολλητική ταινία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μείγμα μελιού:

– Προσθέστε αλεύρι στο μέλι σας και ανακατέψτε καλά.

– Ρίξετε στο μείγμα λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο και προσθέστε την πιπερόριζα.    Ανακατέψετε και πάλι.

– Μεταφέρετε το κρεμώδες μείγμα σε μία πετσέτα και επικαλύψτε το με τη γάζα.

– Τοποθετήστε το στην πλάτη ή στο στήθος σας χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα μελιού για τα παιδιά σας, βεβαιωθείτε πως το έχουν τοποθετημένο πάνω τους τουλάχιστον για τρεις ώρες πριν πάνε για ύπνο. Οι ενήλικες μπορούν να το αφήσουν και όλη τη νύχτα, να γνωρίζετε όμως πως θα ιδρώνετε περισσότερο.

Αυτό το έμπλαστρο από φυσικό μέλι δεν έχει παρενέργειες όμως να προσέχετε ιδιαίτερα όταν το χρησιμοποιείτε με παιδιά, καθώς το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο.

26109

Η ιστορία της Ρέιτσελ Λιμ

Η μητέρα αυτή χρησιμοποίησε αυτό το θαυμάσιο έμπλαστρο με το παιδί της και έμεινε έκπληκτη με τα αποτελέσματα. Άλλαξε ελάχιστα τη θεραπεία χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο.

Η στοργική αυτή μητέρα χρησιμοποίησε λάδι καρύδας αντί για ελαιόλαδο και επίσης, πρόσθεσε εκχύλισμα  πιπερόριζας στο μείγμα.

Όπως έγραψε στο Facebook, το μωρό της πάντα έβηχε τη νύχτα για 2-3 ώρες και μετά κοιμόταν. Του εφάρμοσε τη θεραπεία και άφησε το μείγμα να θαυματουργήσει για 4 ώρες.

Η Λιμ ισχυρίζεται πως το μωρό της έγινε καλά και σταμάτησε να κλαίει και να γκρινιάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φλέγματα έφυγαν και τα πνευμόνια του καθάρισαν. Το έμπλαστρο μελιού το βοήθησε να νικήσει το βήχα και να ανακουφιστεί.

Η πιπερόριζα και το μέλι χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Πολλοί ήδη χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά καθώς βεβαιώθηκαν για τη δραστικότητά τους. Τώρα ήρθε και η δική σας σειρά.

Πηγή:  newsitamea.gr

Αυτά είναι τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!

Γλυκό σκέτη κόλαση – η φωλιά από “caprice”