in

Τέλεια φρύδια σε 5 βήματα

Το σωστό σχήμα τονίζει το βλέμμα, το ανασηκώνει, προσθέτει φρεσκάδα στην όψη μας, εναρμονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και μπορεί να δώσει ακόμα και την ψευδαίσθηση ενός mini lift ματιών. Με ποιον τρόπο; Μια ειδικός μάς καθοδηγεί.

Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε:
* Ένα βουρτσάκι φρυδιών
* Ψαλιδάκι
* Τσιμπιδάκι
* Μολύβι ή σκιά φρυδιών
* Διάφανο τζελ φρυδιών

Βήμα 1ο: Βρίσκουμε το ιδανικό σχήμα
Τοποθετούμε κάθετα ένα μολύβι στα πλαϊνά της μύτης για να βρούμε το σημείο από όπου θα ξεκινάει το φρύδι μας. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μολύβι πλάγια, έτσι ώστε το κάτω μέρος του να ακουμπάει το πλαϊνό της μύτης (στη βάση της) και την εξωτερική γωνία του ματιού. Το σημείο όπου καταλήγει το μολύβι είναι το τέλος του τόξου.

Βήμα 2ο: Σχεδιάζουμε την καμπύλη
Κρατάμε το μολύβι κάθετα και το τοποθετούμε στο ύψος της άκρης της ίριδας του ματιού. Το σημείο όπου το μολύβι τέμνει το φυσικό φρύδι καθορίζει το ανώτατο σημείο της καμπύλης του φρυδιού που θέλουμε να σχηματίσουμε.

Βήμα 3ο: Καθορίζουμε το πάχος
Με το βουρτσάκι χτενίζουμε προς τα πάνω τα φρύδια και κόβουμε με ένα ψαλιδάκι μόνο όσες μακριές ή ατίθασες τριχούλες εξέχουν από το περίγραμμά τους.

Βήμα 4ο: Ξεκινάμε να σχεδιάζουμε τα φρύδια
Αφού έχουμε καθορίσει το ιδανικό σχήμα των φρυδιών, αφαιρούμε με το τσιμπιδάκι τις περιττές τριχούλες.

Βήμα 5ο: Γεμίζουμε τα κενά και τελειοποιούμε
Αφού χτενίσουμε με το βουρτσάκι τα φρύδια μας, παίρνουμε ένα μολύβι φρυδιών ή το πινελάκι μιας σκιάς και γεμίζουμε τα κενά κατά μήκος του φρυδιού. Τέλος, περνάμε τα φρύδια μας με το διάφανο τζελ, που διατηρεί σταθερό το σχήμα τους.

Προαιρετικά:
Στο τέλος εφαρμόζουμε στα φρύδια μας μια διαφανή μάσκαρα, που σταθεροποιεί το αποτέλεσμα.

Τα «ναι» και τα «όχι»
* Δεν βγάζουμε υπερβολικά τα φρύδια μας, ιδίως εκεί από όπου ξεκινούν (στην περιοχή της εσωτερικής γωνίας του ματιού, πάνω από τη μύτη) και εκεί όπου τελειώνουν, γιατί έτσι αλλοιώνουμε το τόξο του φρυδιού, τα μάτια φαίνονται μικρότερα και η μύτη μεγαλύτερη.
* Αν θέλουμε να αλλάξουμε το σχήμα των φρυδιών, απευθυνόμαστε σε μία ειδικό. Καλό όμως είναι να γνωρίζουμε ότι το ιδανικό τόξο δεν πρέπει να διαφέρει πολύ από το φυσικό μας.
* Κάθε 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με την ταχύτητα ανάπτυξής τους, βγάζουμε με προσοχή
τις τριχούλες που βγαίνουν εκτός σχήματος. Επίσης, καλό είναι 3 φορές τον χρόνο να επισκεπτόμαστε μία ειδικό, που θα φροντίζει για την
ομοιομορφία τους.
* Δεν πειράζουμε το πάνω μέρος των φρυδιών, γιατί μπορεί να χαλάσουμε άθελά μας το τόξο τους. Επικεντρωνόμαστε στο κάτω μέρος και αφήνουμε το πάνω σε μια επαγγελματία.
* Δεν κάνουμε μόνιμη αποτρίχωση στην περιοχή. Ίσως να μας αρέσουν τα λεπτά φρύδια, αλλά αν αργότερα το μετανιώσουμε, δεν θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο πυκνά.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και πώς θα τα διορθώσουμε
1 Χωρίς καμπύλη
Αν τα φρύδια μας δεν έχουν φυσική καμπύλη, δημιουργούμε την ψευδαίσθησή της: Χτενίζουμε τα φρύδια προς τα πάνω και απλώνουμε ένα highlighter κάτω από την εσωτερική πλευρά του φρυδιού, ξεκινώντας από το ύψος της ίριδας.
2 Υπερβολικά βγαλμένα
Σύνηθες ατύχημα, που διορθώνεται εύκολα: Με ένα μολύβι στην απόχρωση των φρυδιών, επανασχεδιάζουμε το φυσικό σχήμα μας και καλύπτουμε τα κενά. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι κοφτές γραμμές, έτσι ώστε να θυμίζουν τριχούλες.
3 Κοκκινίλες και ερεθισμοί
Αν έχουμε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, καταπραΰνουμε τυχόν ερεθισμούς με πάγο ή με ένα τζελ που περιέχει αλόε βέρα.
4 Ατίθασες τρίχες
Αν τις έχουμε ήδη κόψει, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν στρώνουν, αποφεύγουμε να τις βγάλουμε με τσιμπιδάκι ή να τις κόψουμε πιο κοντές. Προτιμάμε να τις στρώνουμε με ένα διάφανο τζελ φρυδιών.

Μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών
Αν δεν έχουμε το σχήμα που θέλουμε ή έχουμε πολύ αραιά, λεπτά φρύδια, μπορούμε να τα διορθώσουμε με μια τεχνική μόνιμου μακιγιάζ που έχει φυσικό αποτέλεσμα. «Η ειδικός ζωγραφίζει πολλές μικρές τρίχες ανάμεσα στα φρύδια, έτσι ώστε να φαίνονται απόλυτα φυσικές και να μπερδεύονται με τις δικές μας», εξηγεί η κ. Μαίρη Φιλιππαίου, η κοσμετολόγος και ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου «MF Day Spa». Έτσι καλύπτουμε κενά που υπάρχουν, τελειοποιούμε το σχήμα μας ή το σχεδιάζουμε από το μηδέν. Η τεχνική αυτή διαρκεί περίπου 2 ώρες και το αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο περίπου 2 χρόνια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, Ιnternational Βrow Βar Εxpert της Benefit στην Ελλάδα.

Πηγή

Ένας άντρας έκανε για πλάκα τεστ εγκυμοσύνης. Βγήκε θετικό, αλλά αυτό δεν είναι το παράξενο της ιστορίας.

Μάκρυνε τα μαλλιά σου με αυτά τα δύο υλικά και άφησέ τους όλους με το στόμα ανοιχτο!!