Τι αποκαλύπτουν τα Aέρια μας για την Yγεία μας!

Υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μάθετε αν είστε εντελώς υγιείς. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι τα αέρια σας. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα από ότι φαντάζεστε για την υγειά και την ευεξία σας.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πολλές πληροφορίες για τις οσμές και τους ήχους που αποκαλύπτουν πολλά για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας. Συγκεκριμένα, μπορούν να μας βοηθήσουν να μάθουμε αν το πεπτικό μας σύστημα και ο γαστρεντερικός σωλήνας λειτουργούν κανονικά, ή αν υπάρχει πρόβλημα.

Παρατηρώντας τι συμβαίνει στο σώμα σας, μπορείτε να εντοπίσετε αλλαγές ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε ξαφνικά ότι τα αέρια σας έχουν πολύ έντονη οσμή, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δε βρίσκεται σε ισορροπία μέσα σας.

Αν πάλι έχετε πολλά και συχνά αέρια, τα οποία μυρίζουν απαίσια, μπορεί να σχετίζεται με χρόνια προβλήματα, όπως η γαστρεντερίτιδα, κοιλιοκάκη ή το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Πέρα από την οσμή, η χρονική στιγμή είναι επίσης σημαντική. Για παράδειγμα, αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, έχετε αέρια μετά από κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία ως ένα βαθμό, ωστόσο, εάν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο και σας φέρνει σε δύσκολη θέση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Επίσης, μπορεί να έχει να κάνει με κάποια αλλεργία ή/και δυσανεξία στη γλουτένη.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Ανήκω στην παλιά γενιά (αλλά) υπάρχει ελπίδα”.Ένα ποίημα που πρέπει να διαβάσετε δυο φορές.

Είμαι μέρος μιας χαμένης γενιάς. Πίστευα ότι δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο και ξέρω ότι μπορεί να σοκάρει αλλά ‘η ευτυχία έρχεται από μέσα μας’ είναι...

Όλη η αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τον Δρ. Δ. Κρεμαστινό

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή καρδιολόγου Δρ. Δημήτρη Κρεμαστινού για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επισημάνσεις-διαπιστώσεις για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω...

Έτσι θα γυαλίσουν τα ξύλινα πατώματα

Εάν δώσετε προσοχή στις ειδικές απαιτήσεις του ξύλου, θα μπορέσετε να διατηρήσετε ένα όμορφο δάπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το υπερβολικό νερό και λεκέδες...
close