Φτιάξτε μόνοι σας στη στιγμή υπέροχο παγωτό Nutella με 2 υλικά!

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους για να απολαύσετε ένα υπέροχο παγωτό. Παγωτό με Νουτέλα ή μερέντα, έτοιμο με 2 κινήσεις και … υπομονή μέχρι να παγώσει…

Υλικά συνταγής

– 600 ml κρέμα γάλακτος [*] – 400 γρ. Nutella ή Μερέντα

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 – 24 εκ. [ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας] ή ένα αντίστοιχο κοινό ταψί και το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ανακινείτε να ισιώσει η επιφάνεια και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως. Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο ή σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο ως έχει και απολαύστε το.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από τι κινδυνεύετε αν πέσετε για ύπνο αμέσως μετά το φαγητό

Μία από τις κλασικές συμβουλές των μεγαλύτερων είναι να μην πέφτουμε για ύπνο στο κρεβάτι αμέσως μετά το φαγητό. Εκτός από το ενδεχόμενο να μείνουμε...

Το Λάθος με το Λεμόνι και το Νερό, που κάνετε κάθε Πρωί

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν την ξινή γεύση των λεμονιών. Στην πραγματικότητα, μερικοί δεν μπορούν ούτε να το σκέφτονται, χωρίς να νιώσουν...

Συνταγή: Θεϊκό σπιτικό τιραμισού!

Mια τρομερή συνταγή σπιτικού τιραμισού που πρέπει οποιοσδήποτε να δοκιμάσετε και να τρελάνετε φίλους και οικογένεια! Υλικά μπισκότα σαβαγιάρ: 30-32 μασκαρπόνε (ιταλικό τυρί): 500 γρ. αυγά: 3 ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού...
close