in

Τι αποκαλύπτουν τα Aέρια μας για την Yγεία μας!

Υπάρχει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μάθετε αν είστε εντελώς υγιείς. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι τα αέρια σας. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα από ότι φαντάζεστε για την υγειά και την ευεξία σας.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πολλές πληροφορίες για τις οσμές και τους ήχους που αποκαλύπτουν πολλά για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας. Συγκεκριμένα, μπορούν να μας βοηθήσουν να μάθουμε αν το πεπτικό μας σύστημα και ο γαστρεντερικός σωλήνας λειτουργούν κανονικά, ή αν υπάρχει πρόβλημα.

Παρατηρώντας τι συμβαίνει στο σώμα σας, μπορείτε να εντοπίσετε αλλαγές ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε ξαφνικά ότι τα αέρια σας έχουν πολύ έντονη οσμή, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δε βρίσκεται σε ισορροπία μέσα σας.

Αν πάλι έχετε πολλά και συχνά αέρια, τα οποία μυρίζουν απαίσια, μπορεί να σχετίζεται με χρόνια προβλήματα, όπως η γαστρεντερίτιδα, κοιλιοκάκη ή το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Πέρα από την οσμή, η χρονική στιγμή είναι επίσης σημαντική. Για παράδειγμα, αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, έχετε αέρια μετά από κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία ως ένα βαθμό, ωστόσο, εάν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο και σας φέρνει σε δύσκολη θέση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Επίσης, μπορεί να έχει να κάνει με κάποια αλλεργία ή/και δυσανεξία στη γλουτένη.

Πηγή

5 Εύκολες και θαυματουργές ασκήσεις για να εξαφανίσετε το αντιαισθητικό προγούλι με φυσικό τρόπο! (video)

Καπνίζεις πριν πέσεις για ύπνο; Δες τι μπορεί να σου συμβεί