Ήταν παράλυτος για 4 χρόνια – Σε δύο ημέρες αρραβωνιάστηκε και περπάτησε…

Το 2010, ο Chris Norton έσπασε τον λαιμό του, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ράγκμπι. Όπως θυμάται ο ίδιος, οι γιατροί τότε του έδωσαν πιθανότητες 3% να ανακτήσει την δυνατότητα κίνησης, από τον λαιμό και κάτω.

Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, ωστόσο, ο νεαρός που σήμερα είναι 23 χρονών, αποφάσισε να διαψεύσει κάθε πρόβλεψη εις βάρος του. Το Σάββατο, αρραβωνιάστηκε την κοπέλα του. Την Κυριακή, περπάτησε, ώστε να παραλάβει το δίπλωμα αποφόιτησης του, από το Luther College, της Iowa.

Με τη βοήθεια της αρραβωνιαστικιάς του, σηκώθηκε από το αναπηρικό του αμαξίδιο και πραγματοποίησε μερικά βήματα, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να φτάσει στον στόχο που είχε θέσει ήδη πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

«Ήταν σαν μια ημέρα αγώνα», δήλωσε ο ίδιος αργότερα. «Ήμουν στη ζώνη, αφοσιωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνω και δίχως να ανησυχώ για κανέναν άλλο ή τίποτα άλλο».

Οι υπόλοιποι παριστάμενοι στην αίθουσα- γονείς, φοιτητές, φίλοι φοιτητών- ήξεραν τον στόχο που είχε θέσει ο ίδιος, ήδη από καιρό.

Καθώς επίσης και την δράση του, μέσω της οργάνωσης SCI CAN που έχει ιδρύσει και η οποία σκοπό έχει την ενίσχυση των ανθρώπων που αναρρώνουν από τόσο σημαντικούς τραυματισμούς, προκειμένου να αποκτήσουν τον ακριβό, απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται.

Είχε ανακοινώσει δημόσια πως την ημέρα της απονομής θα περπατούσε, πάνω στην σκηνή, θέλοντας με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, να εμπνεύσει και άλλους.

«Τόσο πολλοί άνθρωποι, εμού περιλαμβανομένου, φοβούνται την αποτυχία, είναι κάτι ανθρώπινο», είπε. «Αλλά αν κάνεις ό,τι περνάει από τις δικές σου δυνάμεις για να επιτύχεις τα όνειρα σου, στο τέλος της ημέρας, μπορείς να είσαι περήφανος και χαρούμενος με το πόσο έχεις προχωρήσει».

Ο ίδιος, για να ετοιμαστεί για την μεγάλη του στιγμή, τελείωσε το Κολλέγιο ένα εξάμηνο νωρίτερα, προκειμένου, να έχει χρόνο να προπονηθεί, για περίπου 6 ώρες ημερησίως.

Σύμφωνα με το NBC, σταδιακά επανακτά την δυνατότητα κίνησης, με τη βοήθεια της θεραπείας που κάνει.
«Αυτό είναι μόνο ένα κεφάλαιο της ζωής μου, το οποίο μόλις έκλεισε», λέει στο βίντεο της αποφοίτησης του. «Και υπάρχουν ακόμα τόσο πολλά πράγματα που μπορώ να επιτύχω».

paralutos perpathse1

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γλυκά μυρωδάτα τσουρέκια με ζαχαρούχο

Αν θέλεις αφράτα γλυκά τσουρέκια, εδώ είναι η συνταγή που πρέπει να ακολουθήσεις! Υλικά: 1 κουτί ζαχαρούχο 2 κουτιά ζάχαρη (μετράμε με το κουτί απ...

Τι Αποκαλύπτει ο Τρόπος που Σφίγγετε τη Γροθιά σας για την Προσωπικότητά σας!

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι που η προσωπικότητά μας έχει συνδεθεί άμεσα με μέρη του σώματός μας. Το κυριότερο από αυτά φαίνεται να είναι τα χέρια μας....

Πως τα διάφορα συμπτώματα στα μέρη του σώματος μας μαρτυρούν ελλείψεις στον οργανισμό μας

Τα προβλήματα της ακμής, οι πονοκέφαλοι, οι κράμπες,τα εύθραυστα νύχια και τα μαλλιά μαρτυρούν οτι στον οργανισμό μας λείπουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Η έλλειψη μαγνησίου...
close