Ήταν παράλυτος για 4 χρόνια – Σε δύο ημέρες αρραβωνιάστηκε και περπάτησε…

Το 2010, ο Chris Norton έσπασε τον λαιμό του, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ράγκμπι. Όπως θυμάται ο ίδιος, οι γιατροί τότε του έδωσαν πιθανότητες 3% να ανακτήσει την δυνατότητα κίνησης, από τον λαιμό και κάτω.

Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, ωστόσο, ο νεαρός που σήμερα είναι 23 χρονών, αποφάσισε να διαψεύσει κάθε πρόβλεψη εις βάρος του. Το Σάββατο, αρραβωνιάστηκε την κοπέλα του. Την Κυριακή, περπάτησε, ώστε να παραλάβει το δίπλωμα αποφόιτησης του, από το Luther College, της Iowa.

Με τη βοήθεια της αρραβωνιαστικιάς του, σηκώθηκε από το αναπηρικό του αμαξίδιο και πραγματοποίησε μερικά βήματα, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να φτάσει στον στόχο που είχε θέσει ήδη πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

«Ήταν σαν μια ημέρα αγώνα», δήλωσε ο ίδιος αργότερα. «Ήμουν στη ζώνη, αφοσιωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνω και δίχως να ανησυχώ για κανέναν άλλο ή τίποτα άλλο».

Οι υπόλοιποι παριστάμενοι στην αίθουσα- γονείς, φοιτητές, φίλοι φοιτητών- ήξεραν τον στόχο που είχε θέσει ο ίδιος, ήδη από καιρό.

Καθώς επίσης και την δράση του, μέσω της οργάνωσης SCI CAN που έχει ιδρύσει και η οποία σκοπό έχει την ενίσχυση των ανθρώπων που αναρρώνουν από τόσο σημαντικούς τραυματισμούς, προκειμένου να αποκτήσουν τον ακριβό, απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται.

Είχε ανακοινώσει δημόσια πως την ημέρα της απονομής θα περπατούσε, πάνω στην σκηνή, θέλοντας με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, να εμπνεύσει και άλλους.

«Τόσο πολλοί άνθρωποι, εμού περιλαμβανομένου, φοβούνται την αποτυχία, είναι κάτι ανθρώπινο», είπε. «Αλλά αν κάνεις ό,τι περνάει από τις δικές σου δυνάμεις για να επιτύχεις τα όνειρα σου, στο τέλος της ημέρας, μπορείς να είσαι περήφανος και χαρούμενος με το πόσο έχεις προχωρήσει».

Ο ίδιος, για να ετοιμαστεί για την μεγάλη του στιγμή, τελείωσε το Κολλέγιο ένα εξάμηνο νωρίτερα, προκειμένου, να έχει χρόνο να προπονηθεί, για περίπου 6 ώρες ημερησίως.

Σύμφωνα με το NBC, σταδιακά επανακτά την δυνατότητα κίνησης, με τη βοήθεια της θεραπείας που κάνει.
«Αυτό είναι μόνο ένα κεφάλαιο της ζωής μου, το οποίο μόλις έκλεισε», λέει στο βίντεο της αποφοίτησης του. «Και υπάρχουν ακόμα τόσο πολλά πράγματα που μπορώ να επιτύχω».

paralutos perpathse1

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξαφανίστε τις Κρεατοελιές από το Δέρμα σας με Κάτι που έχετε ΟΛΟΙ στο Ντουλάπι σας.

Οι κρεατοελιές είναι κοινές είναι κοινές, μη καρκινικές αλλοιώσεις του δέρματος και είναι απολύτως ακίνδυνες για την υγεία μας. Μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε...

Το 50% των ώριμων γυναικών υποφέρει από αϋπνίες.. Ο λόγος; Θα ανακουφιστείτε μόλις τον μάθετε!

Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν αρκετά δραστικές φυσικές αλλαγές όταν περνάνε την ηλικία των 40 και των 50 τους – και τις περισσότερες φορές, αυτές...

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις κάθε πρωί για να αδυνατίσεις

Τι πρέπει να κάνεις το πρωί με το που ξυπνήσεις για να αδυνατίσεις; Σύμφωνα με νέα έρευνα, του Northwestern University Feinberg School of Medicine...
close