Έκανε ΑΥΤΟ σε 669 Παιδιά εντελώς ΜΟΝΟΣ του. Όταν αποκαλύφτηκε η Αλήθεια στην Τηλεόραση, όλοι κοιτούσαν Αποσβολωμένοι!

Ήταν ένα λαμπερό φως σε μία πολύ σκοτεινή εποχή: την παραμονή της έναρξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Sir Nicholas Winton έσωσε 669 παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν Εβραίοι, στην τότε Τσεχοσλοβακία. Τα παιδιά προορίζοταν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.
Το BBC έμαθε αυτή την ιστορία το 1988 και θέλησε να τιμήσει τον αφανή ήρωα.

1

Κάλεσαν τον Sir Nicholas Winton σε ένα στούντιο και τον έβαλαν στην πρώτη σειρά που καθόταν το κοινό. Η θέση δίπλα του ήταν κρατημένη για έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο.

2

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι παραγωγοί βρήκαν μία λίστα ανθρώπων που είχαν ξεφύγει από το στρατόπεδο και είχαν σωθεί από βέβαιο θάνατο. Από μία από αυτούς, ακόμα παιδί τότε, ζητήθηκε να κάτσει δίπλα από τον διασώστη της.

3

Το όνομα της γυναίκα αυτής ήταν Vera Diamant και χρωστάει τη ζωή της στον Sir Nicholas Winton.

621-810x424

Δάκρυα χαράς κύλησαν στα πρόσωπα και των δύο μόλις αποκαλύφτηκε η ταυτότητά της. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή αυτού του συγκινητικού απογεύματος.

5

Καθώς η κάμερα απομακρύνθηκε και έδειξε όλο το κοινό, ο παρουσιαστής ζήτησε από όλους όσους είχαν σωθεί από τον Nicholas Winton να σταθούν όρθιοι.

6

Πολλοί άνθρωποι σηκώθηκαν και χειροκρότησαν. Εκείνος δεν μπορούσε να το πιστέψει!

Σίγουρα ήταν κάτι που δεν περίμενε με τίποτα. Με τα χρόνια, οι αναμνήσεις είχαν ξεθωριάσει, αλλά τώρα όλα είχαν αρχίσει να επιστρέφουν όλα ξανά.

7

Δείτε ένα απόσπασμα της εκπομπής:

Αυτός ο άντρας έσωσε σχεδόν 700 ανθρώπους. Μετά από 70 χρόνια, η ιστορία αυτή μας υπενθυμίζει πως ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές, υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τα πάντα για να κάνουν αυτό που πιστεύουν πως είναι σωστό. Οι πράξεις αυτού του ήρωα δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

Credit: hefty.co

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι μπορεί να κάνει τη σαλάτα σας πιο χορταστική και υγιεινή;

Ρόκα, κάππαρη, σπανάκι κι οτιδήποτε πράσινο είναι πάντα τα απαραίτητα υλικά που μαζί με λίγο λάδι θα μας δώσουν την ιδανική, δροσερή σαλάτα, πλούσια...

Τι ΔΕΝ έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;

Η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει τον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων από αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να βρει τι έκανε τους αρχαίους...

Σταυρώστε τα Χέρια σας και Πιέστε του Λοβούς από τα αυτιά σας. Ο Λόγος; Θαυματουργός!

Όταν γεννιέται ένα παιδί έχει 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα. Τη τέταρτη εβδομάδα μετά τη σύλληψη, το έμβρυο παράγει 500.000 νευρώνες κάθε λεπτό, σύμφωνα με...
close