Ένα Γρήγορο Κόλπο Για Να Φτιάχνετε Μόνοι Σας Φρέσκια Σάλτσα Ντομάτας

Πολλοί δεν το κατέχουν με τη μαγειρική, έτσι κάθε φορά που θέλουν να φτιάξουν κάτι καταφεύγουν στα έτοιμα και στα τυποποιημένα. Πάρτε για παράδειγμα τις μακαρονάδες! Υπάρχουν τόσες έτοιμες σάλτσες για μακαρόνια που οποιοσδήποτε μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να μαγειρέψει.

Το πρόβλημα όμως είναι τα συντηρητικά και τα χημικά που έχουν μέσα, αλλά και η πρόσθετη ζάχαρη και το υπερβολικό αλάτι! Αν βαριέστε όμως να φτιάξετε την παραδοσιακή κόκκινη σάλτσα για τα μακαρόνια σας, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την διαφορετική εκδοχή!

Μιας και ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, τι καλύτερο από δροσερή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας; Η διαδικασία είναι απλούστατη και το αποτέλεσμα ελαφρύ και δροσιστικό.

Θα χρειαστείτε ντομάτες, λίγο καλό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βασιλικό. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και ό,τι άλλο σας αρέσει, όπως άλλα μυρωδικά, σκόνη σκόρδου κλπ.

Προσέξτε φυσικά οι ντομάτες να είναι ώριμες και μυρωδάτες, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το μυστικό είναι στον τρίφτη! Απλά τρίψτε τις μισές ντομάτες στον τρίφτη (στο χοντρό μέρος) για το τυρί και έχετε έτοιμη σάλτσα στο λεπτό! Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Ανακατέψτε τη σάλτσα με τα μακαρόνια σας και έτοιμο!

Καλή όρεξη!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

7 πράγματα που ο γυναικολόγος σας εύχεται να ξέρατε

1. Ο έρπης είναι πολύ πιο συχνός από ότι νομίζατε: περίπου 30-40% των ατόμων που εξετάζονται για έρπη βγαίνουν θετικά ακόμη και αν δεν...

Παίρνει αλουμινόχαρτο και τυλίγει τα πόδια της για μία ώρα! Ο λόγος; Θαυματουργός!

Το αλουμινόχαρτο είναι από αυτά τα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να καλύπτουν το φαγητό που έχει περισσέψει...

Η αλληγορία του σπηλαίου από τον πλάτωνα

Μια ομάδα ανθρώπων ζουν σε ένα σπήλαιο όλη τους τη ζωή, αλυσοδεμένοι σε έναν τοίχο, χωρίς να μπορούν να δουν την επιφάνεια ούτε να...
close