Αναγνωρίστε ποια είδη πονοκεφάλου είναι επικίνδυνα

Παρότι τα περισσότερα είδη πονοκεφάλου δεν είναι κάτι σοβαρό, αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια.

Ο πονοκέφαλος – αστραπή
Αν υποφέρετε από συχνούς και επίπονους πονοκεφάλους που «χτυπούν» γρήγορα – μέσα σε ένα λεπτό -, αυτό μπορεί να είναι σημάδι αιμορραγίας στον εγκέφαλο, κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης ή ανευρύσματος.

Πονοκέφαλος μετά από τραυματισμό
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας άμεσα, γιατί μπορεί να είναι σημάδι διάσεισης.

Πονοκέφαλος που χειροτερεύει όταν περπατάτε
Μπορεί να είναι σύμπτωμα όγκου στον εγκέφαλο. Αν ξαπλώνετε με πονοκέφαλο και όταν ξυπνάτε είναι ακόμη χειρότερος – ή προκαλεί και εμετούς – μην αγνοήσετε τα συμπτώματα.

Ο χειρότερος πονοκέφαλος της ζωής σας
Μπορεί να οφείλεται σε ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο που με τη σειρά του θα προκαλέσει πόνους στο πάνω μέρος του λαιμού και πονοκέφαλο, ειδικά όταν είστε ακίνητοι. Εμετός, σύγχυση, «πιάσιμο» στο λαιμό δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Ξαφνικός πονοκέφαλος
Αν συνοδεύεται από μούδιασμα ή πόνο στη μία πλευρά του σώματος, αδυναμία σε χέρια, πόδια και γενικά τους μυς, δυσκολία στην ομιλία, την ισορροπία και την όραση, ίσως είναι σημάδια καρδιακής προσβολής.

Ασυνήθιστος πονοκέφαλος
Αν παρατηρήσετε κάτι από τα παρακάτω, επισκεφθείτε τον γιατρό σας:

Πονοκέφαλος μετά τα 50 Η ένταση, η περιοχή που επηρεάζεται και η συχνότητα έχουν αλλάξει Ο πονοκέφαλος έχει χειροτερέψει Δυσκολία στην όραση και την ομιλία Πονοκέφαλος μετά το τρέξιμο, το seχ ή τα βάρη Απώλεια μνήμης, σύγχυση και αδυναμία στην κίνηση Πυρετός, εμετός και ναυτία Δυσκολία στην αναπνοή Κρίσεις.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκπληκτικό: Αυτό είναι το ρόφημα που επαναφέρει τα γκρίζα μαλλιά στο φυσικό χρώμα τους!

Τα χρόνια περνούν και τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να… γκριζάρουν. Πολλοί λένε ότι αυτό προσδίδει γοητεία, όμως εσείς έχετε άλλη άποψη και θέλετε τα...

Πανεύκολο Cheesecake Νουτέλας με φουντούκια!

Υπέροχο και πανεύκολο Cheesecake Nutella’s, με μπισκοτένια βάση,γαρνιρισμένο με φουντούκια. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και...

Άσκηση σανίδα: 4 λεπτά και 28 ημέρες για να μεταμορφώσετε το σώμα σας

Είναι πρόκληση! Έχει ήδη γίνει από πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, και βελτιώνει το σώμα σας. Οι πιο σημαντικές ασκήσεις για την ενίσχυση του...
close