Αναγνωρίστε ποια είδη πονοκεφάλου είναι επικίνδυνα

Παρότι τα περισσότερα είδη πονοκεφάλου δεν είναι κάτι σοβαρό, αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια.

Ο πονοκέφαλος – αστραπή
Αν υποφέρετε από συχνούς και επίπονους πονοκεφάλους που «χτυπούν» γρήγορα – μέσα σε ένα λεπτό -, αυτό μπορεί να είναι σημάδι αιμορραγίας στον εγκέφαλο, κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης ή ανευρύσματος.

Πονοκέφαλος μετά από τραυματισμό
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας άμεσα, γιατί μπορεί να είναι σημάδι διάσεισης.

Πονοκέφαλος που χειροτερεύει όταν περπατάτε
Μπορεί να είναι σύμπτωμα όγκου στον εγκέφαλο. Αν ξαπλώνετε με πονοκέφαλο και όταν ξυπνάτε είναι ακόμη χειρότερος – ή προκαλεί και εμετούς – μην αγνοήσετε τα συμπτώματα.

Ο χειρότερος πονοκέφαλος της ζωής σας
Μπορεί να οφείλεται σε ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο που με τη σειρά του θα προκαλέσει πόνους στο πάνω μέρος του λαιμού και πονοκέφαλο, ειδικά όταν είστε ακίνητοι. Εμετός, σύγχυση, «πιάσιμο» στο λαιμό δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Ξαφνικός πονοκέφαλος
Αν συνοδεύεται από μούδιασμα ή πόνο στη μία πλευρά του σώματος, αδυναμία σε χέρια, πόδια και γενικά τους μυς, δυσκολία στην ομιλία, την ισορροπία και την όραση, ίσως είναι σημάδια καρδιακής προσβολής.

Ασυνήθιστος πονοκέφαλος
Αν παρατηρήσετε κάτι από τα παρακάτω, επισκεφθείτε τον γιατρό σας:

Πονοκέφαλος μετά τα 50 Η ένταση, η περιοχή που επηρεάζεται και η συχνότητα έχουν αλλάξει Ο πονοκέφαλος έχει χειροτερέψει Δυσκολία στην όραση και την ομιλία Πονοκέφαλος μετά το τρέξιμο, το seχ ή τα βάρη Απώλεια μνήμης, σύγχυση και αδυναμία στην κίνηση Πυρετός, εμετός και ναυτία Δυσκολία στην αναπνοή Κρίσεις.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!

Ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε… γλυτώσει από τα περιττά λίπη!… Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη! Οι πατάτες στο φούρνο όμως,...

Πώς θα κάνετε άμεσα αποτοξίνωση στο λεμφικό σας σύστημα

Γνωρίζετε τι είναι και τι κάνει το λεμφικό σας σύστημα; Αν όχι, μην απογοητεύεστε, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει καν ότι υπάρχει...

Εκατομμύρια Άτομα Δεν Λαμβάνουν Διάγνωση για Θυρεοειδή. Αυτά είναι τα Συμπτώματα που ΔΕΝ Πρέπει να Αγνοήσετε!

Οι περισσότεροι ανησυχούν για τις διάφορες πτυχές της υγείας τους, όπως η λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και του εγκεφάλου τους, αλλά δεν φαίνεται...
close