Δυνατές Εκρήξεις Ταρακούνησαν μια Ολόκληρη Πόλη στην Αργεντινή! Ο λόγος; Ένας Μετεωρίτης!

Μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις σε σπίτια και κτίρια τρομοκράτησαν τους κάτοικους μιας πόλης στη νότια Αργεντινή, αλλά η αιτία κατέληξε να είναι ένας μετεωρίτης, ο οποίος κατακερματίστηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα της Γης.

Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα μιας Τετάρτης στο General Roca, μια πόλη 85.000 κατοίκων, όταν ξαφνικά μια σειρά δυνατών εκρήξεων ταρακούνησε τα κτίρια.

«Τα πάντα έτρεμαν«, δήλωσε ο δήμαρχος, Martin Soria.

Η αστυνομία, η πυροσβεστική και ειδικές ομάδες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο, αλλά δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο κάποιας βόμβας. Ούτε έμοιαζε πως έγινε κάποιος σεισμός.

meteor

Τέλος, οι επιστήμονες κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: ο μετεωρίτης είχε εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης περίπου στα 10.000 μέτρα και ταξίδευε με ταχύτητα 2.400 χιλιομέτρων ανά ώρα.

«Όλοι ξαφνιάστηκαν, διότι εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από μια κατοικημένη περιοχή. Άμα έπεφτε πάνω από μια έρημο, θάλασσα ή την Ανταρκτική, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ«, δήλωσε ο αστρονόμος Roberto Figueroa, επικεφαλής του Neuquen.

Ο μετεωρίτης εκτιμάται πως είχε διάμετρο περίπου 12 μέτρα πριν σπάσει σε τρία κομμάτια.

Ο αστρονόμος συμπλήρωσε: «Ήταν πιθανόν ένα μετεωρίτης μεταλλικών στοιχείων που εισήλθε στην ατμόσφαιρα με μεγάλη ταχύτητα. Μόλις ήρθε σε επαφή με τα αέρια της ατμόσφαιρας, θερμάνθηκε και άρχισε να διαστέλεται, έτσι έσπασε και απομείνανε οι στάχτες του. Κάποια από τα μεγαλύτερα κομμάτια μπορεί να φτάσανε στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Επειδή η ταχύτητα ήταν πολύ μεγάλη, παρήγαγαν ένα κύμα που θα μπορούσε να ακουστεί σαν μια έκρηξη.»

Credits: Daily Mail

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

9 Σύντομα Μαθήματα Έρωτα

Μάθημα 1ο: Δε συμβιβάζομαι στο λίγο Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται τον έρωτα, με αποτέλεσμα να παραιτούνται από όσα επιθυμούν, να υποχωρούν και να αρκούνται στο λίγο....

Οι πέντε ισχυρές ενδείξεις ότι έχουμε μετενσαρκωθεί πολλές φορές

Κάποια μορφή της ιδέας της μετενσάρκωσης υπάρχει σχεδόν σε κάθε κοινότητα, διαμέσου των χρόνων. Οι λόγοι που συμβαίνει, πώς συμβαίνει και το σύστημα στο...

Τι ανακοινώνει η κυβέρνηση για lockdown: Είναι θέμα ωρών να… Ραγδαίες εξελίξεις

Τι ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για το lockdown; Το lockdown τυπικά λήγει την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, με τα κρούσματα να “χτυπούν” τετραψήφια κάθε μέρα, ακόμα...
close