Ενας μπαμπάς προειδοποιεί μέσω facebook!

Ένας μπαμπάς μοιράστηκε μέσω Facebook, μια φωτογραφία της κόρης του, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει και άλλους γονείς για έναν κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει το μωρό τους και συχνά περνά απαρατήρητος.

Εσείς βλέπετε τον κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει το μωρό σας; Ο Σκοτ Γουόκερ από το Κάνσας των ΗΠΑ τον είδε και μάλιστα έγκαιρα. Ο τρυφερός μπαμπάς μοιράστηκε μέσω του Facebook μια φωτογραφία της κόρης του, Μόλι, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει και άλλους γονείς για έναν κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει το μωρό τους και συχνά περνά απαρατήρητος. Η φωτογραφία έχει γίνει viral, καθώς την έχουν κοινοποιήσει περισσότεροι από 20.000 χρήστες και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 23.000 σχόλια.

Ενώ γευμάτιζε με την οικογένεια του, ο Σκοτ παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το δεξί πόδι της Μόλι, η οποία γεννήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το κοριτσάκι ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο και άρχισε να ζεσταίνεται υπερβολικά, οπότε η μητέρα της αποφάσισε να της βγάλει τις κάλτσες ώστε να δροσιστεί. «Τότε ήταν που παρατηρήσαμε το δάχτυλό της», γράφει ο πατέρας στο ποστ της 21ης Ιανουαρίου. Μια τρίχα ήταν σφιχτά τυλιγμένη γύρω από το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού της Μόλι.

Το φαινόμενο ονομάζεται περίσφιξη ή περιτύλιξη τρίχας (hair tourniquet) και μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για το μωρό, καθώς είναι πιθανό η τρίχα να τραυματίσει το ευαίσθητο δέρμα και να προκαλέσει πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος. Η μητέρα τής Μόλι απομάκρυνε την τρίχα χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι και μεγεθυντικό φακό, ωστόσο υπήρχε ήδη τραύμα στο δάχτυλο του κοριτσιού. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το δάχτυλο του μικρού κοριτσιού είναι κατακόκκινο και πρησμένο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε περίπου 45 λεπτά αφού απομακρύνθηκε η τρίχα. «Ο γιατρός μού είπε πάντα να τσεκάρω τα δάχτυλα των ποδιών εάν το μωρό είναι ανήσυχο και δεν ηρεμεί με τίποτα», αναφέρει καταλήγοντας ο Σκοτ στο ποστ του.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας (Annals of The Royal College of Surgeons of England) χαρακτηρίζει την περίσφιξη ως «στραγγαλισμό των δαχτύλων» και αναφέρει ότι πρόκειται για επείγουσα κατάσταση, καθώς η καθυστέρηση στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε ισχαιμία (μειωμένη ροή αίματος) και απώλεια του δαχτύλου. Μελέτη ερευνητών από την Τουρκία αναφέρει ότι η περίσφιξη μπορεί να παρατηρηθεί στα δάχτυλα χεριών και ποδιών ή ακόμη και στα γεννητικά όργανα.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι σωστοί χρόνοι για να βράσετε το τέλειο αυγό ανάλογα με το πως το επιθυμείτε

Τι είναι πιο απλό άραγε από το απλά να βράσεις ένα αυγό; Απλά βάζεις νερό, το βάζεις στην φωτιά και περιμένεις έναν συγκεκριμένο χρόνο. Μπορεί...

Το λάθος που κάνετε στο μπάρμπεκιου και μπορεί να σας προκαλέσει δηλητηρίαση

Περισσότεροι από εννέα στους δέκα λάτρεις του μπάρμπεκιου κάνουν τουλάχιστον ένα σοβαρό λάθος υγιεινής όταν ψήνουν κρέατα στα κάρβουνα. Το λάθος αυτό όμως μπορεί να...

Ψυχοσωματικά: Πώς οι κακές σκέψεις σχετίζονται με ασθένειες

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ιδιο­συγκρασία του ατόμου στην υγεία του, πρέπει να θυμηθούμε τη στενή σχέση ανάμεσα στο μυαλό και...
close