Ηπειρώτικη ριζόπιτα…! Παραδοσιακή πίτα με ρύζι

Υλικά για 10 – 12 μερίδες

Για το φύλλο

1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα

200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο

3 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια τυρί φέτα

400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη

1 ½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.

Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.

Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Ανήκω στην παλιά γενιά (αλλά) υπάρχει ελπίδα”.Ένα ποίημα που πρέπει να διαβάσετε δυο φορές.

Είμαι μέρος μιας χαμένης γενιάς. Πίστευα ότι δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο και ξέρω ότι μπορεί να σοκάρει αλλά ‘η ευτυχία έρχεται από μέσα μας’ είναι...

Όλη η αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τον Δρ. Δ. Κρεμαστινό

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή καρδιολόγου Δρ. Δημήτρη Κρεμαστινού για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επισημάνσεις-διαπιστώσεις για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω...

Έτσι θα γυαλίσουν τα ξύλινα πατώματα

Εάν δώσετε προσοχή στις ειδικές απαιτήσεις του ξύλου, θα μπορέσετε να διατηρήσετε ένα όμορφο δάπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το υπερβολικό νερό και λεκέδες...
close