Αρχική Γαστρονομία Ηπειρώτικη ριζόπιτα…! Παραδοσιακή πίτα με ρύζι

Ηπειρώτικη ριζόπιτα…! Παραδοσιακή πίτα με ρύζι

0
Ηπειρώτικη ριζόπιτα…! Παραδοσιακή πίτα με ρύζι

Υλικά για 10 – 12 μερίδες

Για το φύλλο

1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα

200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο

3 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια τυρί φέτα

400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη

1 ½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.

Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.

Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.