Μάθετε Πως θα Επωφεληθείτε, Αν Ακουμπήσετε τη Γλώσσα σας στον Ουρανίσκο σας

Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με αύξηση σωματικού βάρους, μικρότερη εγκεφαλική δραστηριότητα, και πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν κοιμάστε λιγότερο από πέντε ώρες το βράδυ, τότε αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία σας κατά 15%.

Πολλοί δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ, που οφείλεται κυρίως σε άγχος. Η παρακάτω τεχνική αναπνοής όμως υπόσχεται να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα. Η τεχνική καλείται «4-7-8″. Για αρχή, αγγίξτε με την άκρη της γλώσσας σας τον ουρανίσκο σας και κρατήστε εκεί τη γλώσσα σε όλη την άσκηση. Στη συνέχεια, εκπνεύστε εντελώς αδειάζοντας τους πνεύμονές σας.

Κλείστε το στόμα σας και πάρτε εισπνοή από τη μύτη, μετρώντας μέχρι το 4. Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεφυσύξτε όλο τον αέρα από το στόμα σας μετρώντας μέχρι το 8. Επαναλάβετε 4 φορές ολόκληρη τη διαδικασία. Ο Δρ. Andrew Weil συστήνει να κάνετε τη τεχνική τουλάχιστον δύο φορές ημερησίως με 4 επαναλήψεις. Μετά τον πρώτο μήνα, μπορείτε να αυξήσετε στις 8 επαναλήψεις.

«Μετά από δύο, και παραπάνω μήνες, γίνονται σημαντικές αλλαγές στο σώμα. Αυτή η τεχνική μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, χαμηλώνει τη πίεση του αίματος, βελτιώνει τη πέψη.»

Μερικές ακόμα συμβουλές για καλύτερο ύπνο:

– Κρατήστε ημερολόγιο ύπνου. Καταγράψτε πόσο καφέ πίνετε την ημέρα και πότε, πόση γυμναστική κάνετε, τι τρώτε και πότε πάτε για ύπνο και πότε ξυπνάτε. Μπορείτε έτσι να εντοπίσετε ποιες συνήθειες σας βοηθούν να έχετε πιο ποιοτικό ύπνο.

– Κρατήστε το χώρο δροσερό.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του δωματίου. Πολλοί κοιμούνται πιο γρήγορα, αν η θερμοκρασία δωματίου είναι πιο δροσερή. Δοκιμάστε να βάλετε τη θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου.

– Αν δε μπορείτε να αποκοιμηθείτε, σηκωθείτε και κινηθείτε λίγο για μερικά λεπτά. Μερικές φορές το άγχος του να αποκοιμηθείτε, το κάνει πιο δύσκολο να σας πάρει ο ύπνος. Κλείστε κάθε συσκευή, καθώς οι φωτεινές οθόνες μπορεί να σας κρατούν ξύπνιους.

– Βάλτε χαμηλά ήρεμη μουσική. Αν ακούτε κλασική μουσική μια ώρα πριν κοιμηθείτε, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα.
Credit: remedydaily.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας, όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, λίγο αφότου ξυπνήσετε

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη. Όσο κοιμάστε το...

Η Φαγούρα στο Κορμί της γίνονταν όλο και Πιο Έντονη. Όταν Όμως Επισκέφθηκε το Γιατρό… ΔΕΝ Πίστευε αυτό που Άκουγε!

Οποιοσδήποτε πάσχει από Κοιλιοκάκη ή από δυσανεξία στη γλουτένη – μία πρωτεΐνη που υπάρχει συνήθως σε δημητριακά όπως το σιτάρι, τη σίκαλη και το...

Τα 10 πιο περίεργα γιατροσόφια που πραγματικά λειτουργούν!

Το γιατροσόφι είναι το πρακτικό φάρμακο που χρησιμοποιούσε ο κόσμος παλιότερα – αλλά ακόμη και στη σημερινή εποχή – προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρά ή...
close