Οι σωστοί χρόνοι για να βράσετε το τέλειο αυγό ανάλογα με το πως το επιθυμείτε

Τι είναι πιο απλό άραγε από το απλά να βράσεις ένα αυγό; Απλά βάζεις νερό, το βάζεις στην φωτιά και περιμένεις έναν συγκεκριμένο χρόνο.

Μπορεί όμως το ασπράδι του αυγού να βγει το ασπράδι πολύ ελαστικό, ο κρόκος πολύ ξερός ή να γίνει πολύ δύσκολο να καθαρίσεις τον φλοιό.

Αυτό συμβαίνει διότι το αυγό είναι στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα 2 ουσιών. Για να έχουν την κατάλληλη υφή το ασπράδι και ο κρόκος, θέλουν 2 διαφορετικές θερμοκρασίες.

Η κατάλληλη θερμοκρασία για το ασπράδι είναι 82С. Σε αυτήν την θερμοκρασία το ασπράδι γίνεται αφράτο χωρίς να χάνει όμως την υφή του.

Για τον κρόκο η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 5 βαθμοί Κελσίου λιγότεροι, δηλαδή εάν ξεπερνάμε αυτήν την θερμοκρασία τότε ο κρόκος θα γίνει ξερός και θα πάρει μία άσχημη απόχρωση του κίτρινου.

Ο Αμερικάνος σεφ Τζέι Κέντι Λόπεσ-Αλτ αποφάσισε να βρει τον καλύτερο τρόπο για να βράσει αυγά με την βοήθεια τις επιστήμης.

Έβαζε τα αυγά σε νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα, και στην συνέχεια πετούσε μερικούς κύβους πάγου και το άφηνε να ξαναβράσει.

Για να πετύχει την πιο κατάλληλη υφή, ο σεφ κάθε 30 δευτερόλεπτα έβγαζε τα αυγά από το νερό και έλεγχε πως έχουνε ετοιμαστεί.

Δείτε τα αποτελέσματα στην εικόνα.

4a8a08f09d37b73795649038408b5f33Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψύξη από air condition: Τι μπορείτε να κάνετε

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το air condition έχει ήδη μπει σε λειτουργία από τους θερμόαιμους. Εκτός από τη δροσιά όμως, παραμονεύει και...

Μην αγκαλιάζετε και μη φιλάτε τις γάτες -Μπορεί να σας σκοτώσει

Τους σοβαρούς κινδύνους που... εγκυμονούν οι γάτες για τους ιδιοκτήτες τους αποκαλύπτει νέα έρευνα. Μια καινούργια μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ...

Κουσκούς με παντζάρι και μοσχαρίσια μπιφτέκια

Προσπαθώντας να χωρέσω το κρίσμας σπίριτ μέσα σε ένα ταπεράκι, θυμήθηκα αυτή τη συνταγή με παντζάρι και κουσκούς -που αρχικά έκανα ως σαλάτα αλλά...
close