Πεντανόστιμη συνταγή για να κάνετε το ψωμί σας… ασυναγώνιστο!

Μια γρήγορη, απλή, υπέροχη, παρεΐστικη και επικίνδυνα εθιστική, συνταγήγια ένα λαχταριστό και μοσχοβολιστό Ψωμί “τράβα-τσίμπα”, καθώς το τσιμπολόγημα δεν σταματά παρά μόνο αφού εξαφανιστεί και το τελευταίο ψίχουλο.

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό καρβέλι ψωμί
  • 350 γρ. τυρί έμενταλ σε φέτες
  • 6 φέτες μπέϊκον ψιλοκομένες
  • 2 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Παίρνετε ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι και κόβετε το φρέσκο καρβέλι ψωμί οριζόντια και κάθετα, σε μικρά “τετραγωνάκια” προσέχοντας ωστόσο να μη το κόψετε μέχρι κάτω.
  3. Γεμίζετε τις τομές με τις φέτες έμενταλ και το μπέικον και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη τριμμένη γραβιέρα.
  4. Τυλίγετε το καρβέλι με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 10 λ ακόμα. Σερβίρετε το ψωμί “τράβα-τσίμπα” αμέσως πασπαλίζοντάς το προαιρετικά με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Φαγούρα στο Κορμί της γίνονταν όλο και Πιο Έντονη. Όταν Όμως Επισκέφθηκε το Γιατρό… ΔΕΝ Πίστευε αυτό που Άκουγε!

Οποιοσδήποτε πάσχει από Κοιλιοκάκη ή από δυσανεξία στη γλουτένη – μία πρωτεΐνη που υπάρχει συνήθως σε δημητριακά όπως το σιτάρι, τη σίκαλη και το...

Τα 10 πιο περίεργα γιατροσόφια που πραγματικά λειτουργούν!

Το γιατροσόφι είναι το πρακτικό φάρμακο που χρησιμοποιούσε ο κόσμος παλιότερα – αλλά ακόμη και στη σημερινή εποχή – προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρά ή...

Οι σωστοί χρόνοι για να βράσετε το τέλειο αυγό ανάλογα με το πως το επιθυμείτε

Τι είναι πιο απλό άραγε από το απλά να βράσεις ένα αυγό; Απλά βάζεις νερό, το βάζεις στην φωτιά και περιμένεις έναν συγκεκριμένο χρόνο. Μπορεί...
close