ΠΡΟΣΟΧΗ! Δύο γυναίκες Τυφλώθηκαν από Κάτι που ΟΛΟΙ κάνουμε Καθημερινά και Πρέπει να σταματήσουμε ΑΜΕΣΩΣ!

Δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 44 ετών, επισκέφτηκαν τους γιατρούς τους με συμπτώματα προσωρινής τύφλωσης και οι γιατροί δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν την αιτία. Οι γυναίκες ανέφεραν τύφλωση στο ένα μάτι για 15 λεπτά.

Κι άλλοι άνθρωποι άρχισαν να αναφέρουν παρόμοια περιστατικά, έτσι οι ερευνητές άρχισαν να κάνουν εξετάσεις, όπως μαγνητικές, καρδιακές σαρώσεις και εκτιμήσεις άλλου τύπου για να βοηθούσαν να εντοπιστεί η αιτία.

Όταν άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις για την ζωή τους, εξεπλάγησαν που βρήκαν μια κοινή συμπεριφορά ανάμεσα στα άτομα που ανέφεραν τα συμπτώματα προσωρινής τύφλωσης.

Στο βίντεο θα δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας όπως παρατίθενται στο New England Journal of Medicine, το οποίο αναφέρει ότι η αιτία γι’αυτό το παράξενο πρόβλημα είναι η χρήση του κινητού την νύχτα. Αν και η τύφλωση είναι προσωρινή, υπάρχει κίνδυνος να γίνει πιο μόνιμη ζημιά στα μάτια νεαρών ατόμων.

Περαιτέρω έρευνα από το Harvard αποκάλυψε ότι το φως το κινητού συνδέεται και με άλλες ασθένειες, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακή νόσο και καρκίνο. Επομένως, το μπλε φως του κινητού δεν συνδέεται μόνο με προσωρινή αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας βλάβη στα μάτια αλλά και με άλλους κινδύνους για την υγεία.

Credit: sun-gazing.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα 10 πιο καρκινογόνα τρόφιμα

Ποιες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά έχουν όντως αποδειχθεί επιστημονικά ότι… μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Κάποιες μάλιστα, αυξάνουν τις πιθανότητες πολύ περισσότερο… Αναλυτικά η λίστα όπως την...

Αυτός ο Άντρας Πειραματίστηκε με ένα Ακραίο Πρόγραμμα Ύπνου, και το Αποτέλεσμα ήταν Εξαντλητικό

Αν είστε όπως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πιθανόν κοιμάστε με το «μονοφασικό πρότυπο», που σημαίνει ότι κοιμάστε μονοκόμματα σε 7-8 ώρες. Αλλά τι...

Νιώθετε Πιάσιμο στον Αυχένα; Κάντε ΑΥΤΟ για 90 δευτερόλεπτα και Θα Βρείτε την Υγειά σας!

Πολλοί από μας υποφέρουμε τακτικά από «πιασμένο» (δυσκαμψία) λαιμό, επειδή είμαστε συνέχεια μπροστά σε υπολογιστές, κινητά, tablet και συχνά κοιμόμαστε σε μία μόνο θέση...
close