Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό! Μια απόλαυση μπουκιά και συγχώριο !!!

Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του!

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • ½ κιλό φέτα σε τρίμματα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη, ευχαριστούμε: Η Πετρουλάκη μας χαρίζει την κορυφαία δίαιτά της για να χάσεις 5 κιλά σε 7 ημέρες

Είναι η «εθνική» µας γυµνάστρια και αναµφισβήτητα «το κορµί» εδώ και πολλά χρόνια! Η Ελένη Πετρουλάκη, σαν φυσιολογικός άνθρωπος κι αυτή, µπορεί να «αµαρτάνει»...

Εξαφανίστε τα μαύρα στίγματα με λεμόνι και ένα ακόμη συστατικό …

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ που διαλύει την κόλλα που κρατά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αποτελεί έναν αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο για την...

Συνταγές για 5 μαγικές μαρινάδες κρέατος

Μία καλή μαρινάδα θα πρέπει να περιέχει τα εξής: – Μυρωδικά και μπαχαρικά: η χρήση μυρωδικών και μπαχαρικών θα δώσει στο κρέας ποικιλία γεύσεων και...
close