Το μεγάλο μυστήριο με τον κορωνοϊό: Γιατί «εξαφανίζονται»…

Σε ένα μεγάλο μυστήριο εξελίσσεται για την επιστημονική κοινότητα ο κορωνοϊός. Ο φονικός ιός έχει χαρακτηριστεί εδώ και καιρό ως πανδημίας αφού οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 90 χιλιάδες ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα δύο εκατομμύρια.

Ενώ ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στον πλανήτη, κάποια άλλα νοσήμα φαίνεται σα να έχουν μπει σε παύση. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται οι αριθμοί να μην είναι οι ίδιοι μετά την εμφάνιση του φονικού ιού στον πλανήτη. Σύμφωνα με αναφορές σε όλον τον κόσμο έχουν σταματήσει πλέον στα νοσοκομείο να αντιμετωπίζονται τα γνωστά προβλήματα υγείας με την ίδια συχνότητα μετά την εμφάνιση της επιδημίας.

Δεν είναι λίγοι οι γιατροί που εξηγούν το εν λόγω φαινόμενο με την γενικότερη ανασφάλεια που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κάποιοι ασθενείς δηλαδή φοβούνται ότι αν απευθυνθούν σε κάποιο νοσοκομείο ή γιατρό θα προσβληθούν από κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τοποθετήθηκε για το θέμα στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Όπως σημείωσε κάποια από τα νοσήματα συνεχίζουν την πορεία τους, ανεξάρτητα από τον ιό και κάποια λες και έχουνε μπει σε ένα, κατά κάποιο τρόπο, σε ένα pause (παύση), που λέμε, σε μία στάθμευση. Ο λοιμωξιολόγος μάλιστα επεσήμανε ότι σύμφωνα με κάποιους καρδιολόγους έχει μειωθεί ακόμη και ο αριθμός των εμφραγμάτων.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «Είδα τι γίνεται και στο εξωτερικό και είδα επίσης παρόμοια εικόνα. Δεν ξέρουμε ακριβώς το λόγο για τον οποίο έχει γίνει αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές εικασίες ότι κάποια από τα νοσήματα δεν προχωράνε ή δε βλέπουμε τους αριθμούς που βλέπαμε πριν την επιδημία».

makeleio.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι σωστοί χρόνοι για να βράσετε το τέλειο αυγό ανάλογα με το πως το επιθυμείτε

Τι είναι πιο απλό άραγε από το απλά να βράσεις ένα αυγό; Απλά βάζεις νερό, το βάζεις στην φωτιά και περιμένεις έναν συγκεκριμένο χρόνο. Μπορεί...

Το λάθος που κάνετε στο μπάρμπεκιου και μπορεί να σας προκαλέσει δηλητηρίαση

Περισσότεροι από εννέα στους δέκα λάτρεις του μπάρμπεκιου κάνουν τουλάχιστον ένα σοβαρό λάθος υγιεινής όταν ψήνουν κρέατα στα κάρβουνα. Το λάθος αυτό όμως μπορεί να...

Ψυχοσωματικά: Πώς οι κακές σκέψεις σχετίζονται με ασθένειες

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ιδιο­συγκρασία του ατόμου στην υγεία του, πρέπει να θυμηθούμε τη στενή σχέση ανάμεσα στο μυαλό και...
close