in

Έτσι θα αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα!

Οκτώ χρυσοί κανόνες για να αποκτήσεις το χρώμα δέρματος που επιθυμείς

Το καλοκαίρι μπαίνει δειλά- δειλά και τυπικά και η ηλιοθεραπεία στην παραλία δίνει και παίρνει. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για γρήγορο και αποτελεσματικό μαύρισμα για να αποκτήσεις με τον σωστό τρόπο το πολυπόθητο σοκολατί χρώμα.

1. Τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά πριν απλώσεις την κορμάρα σου στον ήλιο, φρόντισε να έχεις απλώσει το αντηλιακό ώστε να απορροφηθεί.

2. Ποιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό; Ιδού ο «οδηγός»:

– Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, συνήθως με φακίδες: ιδανικός δείκτης ο 50, ο οποίος μετά από δύο εβδομάδες έκθεσης στον ήλιο μπορεί να μειωθεί στο 30.

– Μέτρια ανοιχτή επιδερμίδα και φυσικό χρώμα μαλλιών καστανόξανθο, ξανθό ή ανοιχτό καστανό: ιδανικός SPF ο 30, που μετά από δύο εβδομάδες μπορεί να μειωθεί στο 20.

– Σταρένια επιδερμίδα, σκουρόχρωμα μαλλιά και μάτια: ο πιο συνηθισμένος τύπος στη χώρα μας, χρειάζεται δείκτη προστασίας 20 ή 30, που μπορεί να μειωθεί στο 15 μετά από λίγες μέρες.

– Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: καταλληλότερος SPF ο 15, ενώ μπορεί να μειωθεί μέχρι το 10, μιας και αυτού του είδους το δέρμα μαυρίζει πολύ εύκολα και σπανίως καίγεται.

3. Απόφυγε την ηλιοθεραπεία μεταξύ 11:00 και 16:00, οπότε και οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες και καίνε περισσότερο. Να θυμάσαι πως μπορείς να μαυρίσεις ακόμα και όταν έχει συννεφιά, αλλά και ότι το μαύρισμα δεν θέλει κόπο, αλλά… τρόπο.

4. Ανανέωσε το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες ή μετά από την βουτιά ή το παιχνίδι στην αμμουδιά.

5. Όσο ο ήλιος κάνει την δουλειά του, προστάτευσε τα μάτια σου με γυαλιά ή καπέλο.

6. Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με φυσικούς χυμούς, αλλά και τροφές με κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα (π.χ. ντομάτες, καρότα, ροδάκινα) που περιέχουν βιταμίνη C και Β-καροτένιο, ουσίες που βοηθούν στο μαύρισμα.

7. Για να αποφύγεις κοκκινίλες και εγκαύματα, την πρώτη μέρα έκθεσής σου στον ήλιο δεν πρέπει να κάτσεις περισσότερο από 15 λεπτά (αν έχεις ανοιχτά χρώματα) και 30 (αν έχεις σκούρα).

8. Αφού μαυρίσεις, θα πρέπει να το… διατηρήσεις!

Μην παραλείπεις, λοιπόν, να βάζεις ενυδατική κρέμα 1 – 2 φορές την μέρα!

Πηγή

Προσοχή στον σταφυλόκοκκο το καλοκαίρι. Πώς μεταδίδεται και ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης.

Πώς καθαρίζει η ανάσα από το σκόρδο και γιατί το παγωτό δεν μας δροσίζει; 9 Παράξενοι Διατροφικοί μύθοι και αλήθειες