in

Μαλλιά: Πώς θα τα προστατέψετε από την έκθεση στον ήλιο

1. Τους καλοκαιρινούς μήνες αλλάξτε προϊόντα περιποίησης. Φροντίστε, ώστε το σαμπουάν, το κοντίσιονερ αλλά και τα προϊόντα styling, να περιέχουν ενυδατικά στοιχεία.

2. Είναι απαραίτητο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να χρησιμοποιείτε μια πλούσια θρεπτική μάσκα μαλλιών με έμφαση στην ενυδάτωση. Αφήστε την να δράσει για πέντε ή δέκα λεπτά και έπειτα ξεβγάλετε τη με άφθονο χλιαρό νερό.

3. Φορέστε καπέλο. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε τα μαλλιά από τον αέρα. Προτιμήστε καπέλα που η σύνθεσή τους δεν είναι συνθετική για να μην προκαλέσει στα μαλλιά σας στατικό ηλεκτρισμό.

4. Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ξηρά και εύθραυστα μαλλιά βοηθήστε τα να ξαναβρούν τη ζωντάνια τους, χρησιμοποιώντας το κοντίσιονερ πριν από το σαμπουάν. Αφήστε το περίπου δέκα λεπτά να δράσει και στη συνέχεια αρχίστε κανονικά το λούσιμο.

5. Αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι ακόμα και στις διακοπές σας επιλέξτε τη μεσαία σκάλα θερμοκρασίας, καθώς ο καυτός αέρας καταστρέφει τα μαλλιά. Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στις ρίζες των μαλλιών γιατί αν δεν στεγνώσουν καλά ο κόπος σας για να δημιουργήσετε όγκο και σχήμα θα πάει στράφι.

6. Σε περίπτωση που κάποιες φορές κάνετε μόνες σας το styling επιλέξτε τα εργαλεία σας, όπως το ψαλίδι ή η τοστιέρα, να είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό. Μ’ αυτό τον τρόπο θα προστατεύσετε τα μαλλιά από την υψηλή θερμοκρασία αλλά και την αφυδάτωση.

7. Στην παραλία προσπαθήστε να μην εκθέτετε τα μαλλιά σας στον δυνατό αέρα. Όταν αυτό είναι αναπόφευκτο φροντίστε να τα προστατεύσετε δένοντας τα σε αλογοουρά ή σινιόν, έτσι ώστε να μην ανακατευτούν και ταλαιπωρηθούν.
Πηγή

Αποτελεσματικότατο γιατροσόφι για γρίπη, κρυολόγημα, βήχα, πονόκοιλο & πόνους περιόδου!

Εύκολο, Γρήγορο και Πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.