in

Ο Μέσι Φυλακίστηκε για 21 μήνες στην Ισπανία, αλλά Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα χρειαστεί να Δραπετεύσει

Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Όχι, δεν θα επιστρέψει στο διεθνές ποδόσφαιρο, αλλά η είδηση είναι ότι καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση στην Ισπανία για φορολογική απάτη.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης βρήκε τον Μέσι και τον πατέρα του Χόρχε Μέσι ένοχους για φορολογική απάτη ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του 2007 και του 2009 και καταδικάστηκαν σε 21 μήνες φυλάκισης.

Ο Μέσι δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν ήξερε τίποτα για το πως διαχειριζόταν τα χρήματά του και επίσης παραδέχτηκε την υπογραφή των εγγράφων, χωρίς καν να τα κοιτάζει, επειδή εμπιστευόταν τον πατέρα του και τους συμβούλους του.

6pc7byc96cka88y04ktk

Ο Μέσι και ο πατέρας του είχαν κατηγορηθεί για χρήση φορολογικών παραδείσων στην Ουρουγουάη και το Μπελίζε για να κρύψουν τα πραγματικά τους έσοδα από τις ισπανικές φορολογικές αρχές.

lionel-messi-handed-21month-jail-term-in-spain-for-tax-fraud-breaking_1

Νωρίτερα το 2013, όταν η είδηση αυτής της έρευνας βγήκε αρχικά στο προσκήνιο, ο Μέσι έκανε μια εθελοντική καταβολή 4.900.000 δολαρίων για την κάλυψη των οφειλόμενων φόρων και τόκων.

ef1vaejdhdwwxm05ihwf

Αλλά δεν είναι πιθανό να εκτίσει την ποινή φυλάκισης.

gjhx7snsgfs8e1xf0hlc

Και αυτό διότι, σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, η ποινή φυλάκισης μικρότερη των δύο ετών, για μη βiαια αδικήματα, συνήθως οδηγεί σε περίοδο αναστολής.

0bjozushimord2ke4ek7

Credits: Witty Feed

Δεν θα πιστέψεις ποιοι ηθοποιοί θα γίνουν το νέο ζευγάρι στη «Μουρμούρα» [photos]

Η αντίδραση της Φρόσως σε σχόλιο της Αρναούτη…