in

Σκότωσε τη φίλη του και ανέβασε το πτώμα της στο Facebook

Για ποιο λόγο δεν διέγραφε τις εικόνες το κοινωνικό δίκτυο

Χρειάστηκαν πάνω από 36 ώρες για να αποφασίσει το Facebook να αφαιρέσει την εικόνα μιας νεκρής γυναίκας την οποία δημοσίευσε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ο σύντροφός της που κατηγορείται για τη δολοφονία της.

Ο 45χρονος Kenneth Alan Amyx από το Τέξας φέρεται να δημοσίευσε στο Facebook δύο φωτογραφίες μετά τη δολοφονία της 43χρονος φίλης του, Jennifer Streit-Spears την Κυριακή. Ο άνδρας έχει συλληφθεί και καταδικαστεί με την κατηγορία της δολοφονίας της συντρόφου του ενώ αποφάσισε να δημοσιεύσει τις εικόνες στο Facebook. Στη μία φωτογραφία φαίνεται η νεκρή γυναίκα και στην άλλη ένα ανδρικό πρόσωπο με αίματα που εικάζεται ότι είναι ο φίλος της. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η αδερφή της γυναίκας είδε τις φωτογραφίες στο Facebook και κάλεσε την αστυνομία για να μπει μέσα στο διαμέρισμα του ζευγαριού. Οι αρχές βρήκαν τη γυναίκα νεκρή και τον άνδρα μαχαιρωμένο με την αστυνομία να εικάζει ότι αυτοτραυματίστηκε μετά τη δολοφονία.

fksfda2

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι εικόνες έμειναν για 36 ώρες στο Facebook και φέρεται να χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες από την οικογένεια για να αφαιρεθούν. Η αδερφή της γυναίκας αναφέρει ότι ζήτησε πολλές φορές από το Facebook να αφαιρέσει τη φωτογραφία αλλά δεν της έδιναν τις απαραίτητες επιλογές για το πώς παραβιάζει τους όρους του κοινωνικού δικτύου. Ένας εκπρόσωπος για το Facebook ανέφερε ότι ήταν σωστή η απόφαση του κοινωνικού δικτύου να μην τις απομακρύνει υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους φωτογραφίες δεν παραβιάζουν την πολιτική του Facebook και παρόλο που είχε επισημανθεί δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν έως ότου γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και αναφερθεί το προφίλ.

22

Στον άνδρα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

newsbeast.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επίδομα τουλάχιστον 300 ευρώ σε χιλιάδες οικογένειες – Δείτε αν είστε στους δικαιούχους

Δείτε τα νέα πακέτα τσιγάρων – Μόλις κυκλοφόρησαν [photos]