in

Στην Ελλάδα ο κοροναϊός: Σε ποια μεγάλη πόλη κόκκινος συναγερμός. Καραντίνα

Σε ποια μεγάλη πόλη της Ελλάδας εμφανίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού; Κόκκινος συναγερμός στο νοσοκομείο.

Σε καραντίνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρώτος ύποπτος ασθενής με κοροναϊό στην Ελλάδα.

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κοροναϊού.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το voria.gr.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής είναι Κινέζος.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

fimes.gr

Υποπτο κρούσμα τoυ κορωναϊού στη Θεσσαλονίκη – Σε καραντίνα ασθενής

Ασθενής με ύποπτο κρούσμα στο Αττικό