13χρονα ανακάλυψαν προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα αν κάποιος έχει αφροδίσιο νόσημα!!!

Μια ομάδα μαθητών, ηλικίας 13 και 14 ετών ανακάλυψαν ένα προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με μια σεχουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια.

Μια ομάδα μαθητών, ηλικίας 13 και 14 ετών ανακάλυψαν ένα προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με μια σεχουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. Το λεγόμενο «S.T.EYE» διαθέτει έναν αισθητήρα ο οποίος έχει την δυνατότητα να εντοπίζει ασθένειες όπως χλαμύδια και σύφιλη και αλλάζει χρώμα ανάλογα με το στέλεχος του βακτηρίου που έχει εντοπίσει.

Το προφυλακτικό είναι «παιδί» του 14χρονου Νταανιάλ Αλι, του Μουάζ Ναουάζ 13 ετών και του Τσιράγ Σάχ 14 ετών, μαθητών του δημοτικού σχολείου στο Isaac Newton Academy στο Εσeξ.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη την ανίχνευση σεχουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών, προκειμένου οι άνθρωποι να αναλαμβάνουν αμέσως δράση στην ιδιωτικότητα που τους εξασφαλίζει το σπίτι τους αποφεύγοντας αδιάκριτες διαδικασίες στους γιατρούς» δήλωσε ο ένας από τους μικρούς εφευρέτες, ο Νταανιάλ Αλι.

Η ανακάλυψή τους έχει ήδη βραβευτεί από την οργάνωση TeenTech ως η καλύτερη εφεύρεση στον τομέα της υγείας. Τα τρία παιδιά έλαβαν το ποσό των χιλίων λιρών Αγγλίας και ως επιπλέον δώρο μια επίσκεψη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H συνταγή με το γιαπωνέζικο cheesecake 3 υλικών που σαρώνει στο διαδίκτυο!

Αυτό το cheesecake έχει ξετρελάνει όλη την υφήλιο. Από τη στιγμή που δημοσίευσε στο You Tube η Ochikeron, τα likes και τα σχόλια πέφτουν...

Τα λάθη που κάνουμε κάθε φορά που καθαρίζουμε το μπάνιο μας

Το καθάρισμα του μπάνιου είναι μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που έχετε ν’ αντιμετωπίσετε όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Και αυτό γιατί,...

5 Προειδοποιητικά Σημάδια για τον Καρκίνο του Μαστού που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε!

Με τον καρκίνο του μαστού να απειλεί πολλές γυναίκες, ειδικά μετά τα 50, είναι σημαντικό να κάνετε συχνά εξετάσεις και να κάνετε μαστογραφία κάθε...
close