in

Αυτές είναι οι πιο τρομερές προβλέψεις για την επόμενη 10ετία

Η Ευρώπη και ο κόσμος θα διαφέρουν πολύ από την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα, σύμφωνα με την αμερικανική επιθεώρηση γεωστρατηγικών μελετών Stratfor. Αυτοκρατορίες διαλύονται και νέοι παίκτες ξεπροβάλλουν στην σκακιέρα.

Η Ρωσία θα καταρρεύσει

«Θα υπάρξει μια εξέγερση εναντίον της Μόσχας. Η Μόσχα δεν θα μπορέσει να ελέγξει την διατήρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας γεγονός πο θα δημιουργήσει ένα κενό. Μέσα σε αυτό το κενό θα υπάρχουν τα θραύσματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρει ο «χρησμός» της Stratfor για την χώρα του Πούτιν και εξηγεί ότι αν και δεν θα υπάρξει διάσπαση της χώρας, η κεντρική εξουσία θα χαλαρώσει τόσο πολύ που ημι-αυτόνομες περιοχές θα λειτουργούν ουσιαστικά απολύτως ανεξάρτητα.

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τα ρωσικά πυρηνικά όπλα

Η αποσύνθεση της Ρωσίας ως συγκεντρωτικό κράτος θα προκαλέσει μεγάλη παγκόσμια ανησυχία για το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας, και συνεπώς την μεγαλύτερη κρίση της δεκαετίας. Οι ΗΠΑ θα κληθούν να αποφασίσουν πως θα προστατεύσουν αυτό το οπλοστάσιο, ενδεχομένως και με την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων που θα προστατεύουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Η Γερμανία θα βρεθεί σε βαθιά κρίση

Η εξαγωγική οικονομία θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λόγω της διαρκούς ανόδου του Ευρωσκεπτικισμού αλλά και της προβλεπόμενης μείωσης του πληθυσμού της χώρας. Το αποτέλεσμα θα είναι μια στασιμότητα ανάλογη με αυτήν που τώρα αντιμετωπίζει η Ιαπωνία. «Αναμένουμε η γερμανία να υποφέρει από τρομερά οικονομικά πισωγυρίσματα μέσα στην επόμενη δεκαετία» αναφέρει η Stratfor.

Η Πολωνία θα αναδειχθεί σε ηγέτιδα της Ευρώπης

«Η Πολωνία θα βρεθεί στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης και της πολιτικής επιρροής« αναφέρεται στις προβλέψεις της Stratfor, και τονίζεται ότι σε αυτήν την άνοδο θα βοηθήσει ο πληθυσμός της χώρας που σε αντίθεση με άλλες χώρες θα αυξηθεί.

Η Ευρώπη θα χωριστεί στα 4

Σε 10 χρόνια η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα είναι ήδη μια μακρυνή ανάμνηση, λένε οι αναλυτές της Stratfor που κάνουν λόγο για τέσσερις…Ευρώπες: Τη Δυτική Ευρώπη, την Ανατολική, την Σκανδιναβία και τα Βρετανικά Νησιά. Αυτές οι τέσσερις περιοχές δεν θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες όπως είναι τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβιώσει με μια άλλη μορφή. Οι οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα καθορίζονται σε διμερές επίπεδο. Οι πολυεθνικές συμμαχίες θα είναι μικρές σε ό,τι αφορά τους στόχους και τις επιδιώξεις και όχι δεσμευτικές. «Μερικές χώρες θα διατηρήσουν ένα είδος καθεστώτος χώρας μέλους σε μια πολύ διαφοροποιημένη Ευρωπαϊκή Ενωση», αναφέρει η Stratfor.

Τουρκία και ΗΠΑ σε στενή συνεργασία

Η χαώδεις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα δώσουν την ευκαιρία στην Τουρκία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, αν και αρχικά θα δείξει απροθυμία να επέμβει. Η Τουρκία θα καταστεί ο βασικότερος σύμμαχος των ΗΠΑ αλλά θα ζητήσει ανταλλάγματα από την Ουάσιγκτον. Η Αγκυρα θα προβάλει ως απειλή τις στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας στην γειτονική Αρμενία και θα ζητήσει την βοήθεια των αμερικανών για να κρατήσει μακριά αυτόν τον κίνδυνο.

Τα προβλήματα της Κίνας γίνονται εκρηκτικά

Καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, θα αυξηθεί η δυσαρέσκεια των κινέζων πολιτών έναντι του κομμουνιστικού καθεστώτος, προβλέπει η Stratfor. Προκειμένου να συγκρατήσει της χαοτικές εξελίξεις η κυβέρνηση θα προσφύγει στην καταπίεση των πολιτών.

Η Ιαπωνία ξαναγίνεται ναυτική αυτοκρατορία

Καθώς η Κίνα θα προσπαθεί να ελέγξει τις ναυτικές οδούς στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, το Τόκιο θα προσπαθήσει αν κρατήσει ανοικτούς τους θαλάσσιους δρόμους. Κι επειδή η αμερικανική στρατιωτική ισχύς θα βρίσκεται σε φάση αποδυνάμωσης, η Ιαπωνία θα αναγκαστεί να αναλάβει μόνη της να υπερασπίσει τα συμφέροντά της, αυξάνοντας την ισχύ του πολεμικού ναυτικού της που τώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Οι 16 μινι- Κίνες

Η οικονομική αποδυνάμωση της Κίνας θα οδηγήσει αντίστοιχη ανάπτυξη άλλες χώρες από τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο. Οι χώρες αυτές είναι: Το Μεξικό. Η Νικαράγουα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Τανζανία, το Μπαγκλαντές, η Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Οι ΗΠΑ χάνουν την ισχύ τους

Καθως ο κόσμος θα γίνεται όλο και πιο ασταθής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, οι ΗΠΑ θα γίνονται όλο και περισσότερο επιλεκτικές για τις προκλήσεις που πραγματικά θα τις ενδιαφέρει να αντιμετωπίσουν. Η βελτίωση της οικονομίας θα κάνει τους αμερικανούς να πιστέψουν ότι βρίσκονται στην πιο ασφαλή γωνιά του πλανήτη απομονωμένοι από τα προβλήματα του υπόλοιπου κόσμου. «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν αν ειναι μια μεγάλη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη αλλά θα αναμιγνύονται πολύ λιγότερο στα παγκόσμια γεγονότα» τονίζει η Stratfor στις προβλέψεις της.

Πηγή

Καθώς περπατούσε στην παραλία, είδε κάτι να γυαλίζει! Δεν μπορούσε να φανταστεί πως μπροστά του είχε ένα…

Κεντητά μαλλιά, η νέα χίπικη μόδα που σαρώνει!