in

Φοβερό κόλπο: Πώς να καθυστερήσετε το μετρητή σας και να πληρώνετε επίσημα 50% λιγότερα για το ηλεκτρικό ρεύμα!

Έχετε κουραστεί από τους απίστευτα υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος που παίρνετε κάθε μήνα; Έχετε ήδη στερέψει από ιδέες πως να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος του.

νοικοκυριού σας, ώστε να μπορείτε να πληρώνετε τις οφειλές σας στην εταιρεία ηλεκτροδότησης; Αισθάνεστε αγχωμένοι μόνο με την σκέψη ότι ο λογαριασμός ρεύματος σε λίγο θα φτάσει; Κουραστήκατε να αναγκάζετε την οικογένεια σας να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα, να ζει και να κοιμάται σε ένα κρύο διαμέρισμα το χειμώνα, και σε ένα ζεστό σαν κόλαση διαμέρισμα το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορείτε να τα βγάλετε πέρα;

Λοιπόν, αγαπητέ φίλε αναγνώστη…αν έχεις ξεκινήσει να διαβάζεις και εσύ το κείμενο αυτό στη σελίδα του Energy Saver Pro που διαφημίζεται σαν τρελό τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, τότε ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΛΑ και διάβασε με μεγάλη προσοχή τη συνέχεια αυτού του άρθρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προϊόντα μαϊμού υπόσχονται θαύματα στην μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος. Επειδή ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι ένας δυσβάσταχτος βραχνάς σε κάθε νοικοκυριό, ολοένα και περισσότεροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απελπισία του Έλληνα και προσπαθούν να πασάρουν στην αγορά προϊόντα που υπόσχονται μειώσεις στην ουσία όμως είναι ΑΠΑΤΕΣ.

Η αξιοπιστία αυτής της συσκευής είναι αντίστοιχη με την αξιοπιστία της μπάλας του πλυντηρίου που πλένει χωρίς απορρυπαντικό, προϊόν που και αυτό πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και των προστίμων.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά το θέμα με τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας. Οι συσκευές αυτές δεν είναι κάτι καινούργιο. Από το 2011 έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε 7 επιχειρήσεις για παραπλανητικές διαφημίσεις σχετικά με τέτοιου είδους συσκευές. Φαίνεται όμως πως τα αρπακτικά ξεκίνησαν την αναζήτηση νέων θυμάτων, αυτή τη φορά μέσω της έντονης παρουσίας τους στο διαδίκτυο, ακόμα και μέσω διαφήμισης σε ένα από τα πιο έγκριτα και δημοφιλή ειδησεογραφικά site της χώρας.

Ακριβώς ίδια συσκευή με την Energy Saver Pro η οποία στοιχίζει 38 ευρώ, μπορεί κάποιος να βρει στο ebay μόνο με 1.69$ δηλαδή κοντά στα 1.24 ευρώ. Όμως το θέμα δεν είναι η τιμή που πωλείται. Μπίζνα θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι και απ’ ότι φαίνεται την έχουν στήσει πολύ καλά. Το σοβαρότατο θέμα είναι πως δεν κάνει απολύτως τίποτα από αυτά που υπόσχεται.
Η αξιοπιστία αυτής της συσκευής είναι αντίστοιχη με την αξιοπιστία της μπάλας του πλυντηρίου που πλένει χωρίς απορρυπαντικό, προϊόν που και αυτό πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και των προστίμων.

Για να αναλύσουμε και λίγο τα ηλεκτρολογικά. Η συσκευή αυτή κάνει διόρθωση συνημιτόνου φ και τίποτα παραπάνω. ΜΟΝΟ που η συσκευή δεν επαρκεί ούτε στον ανεμιστήρα του p.c να κάνει αυτή τη διόρθωση …..άλλωστε ο καταναλωτής δεν επωφελείται από αυτή την διόρθωση ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ μετράει μόνο πραγματική ισχύ και όχι άεργο ενέργεια.

Με απλά λόγια σε μια διαφήμιση παλιά έδειχναν και ένα αμπερόμετρο που έπεφτε η ένδειξη του, η ΔΕΗ όμως δεν μετράει αυτή την ένδειξη!! Πρόκειται για ένα σύστημα στην ουσία διόρθωσης του συντελεστή ισχύος αλλά δεν κάνει τίποτα σε οικιακές καταναλώσεις γιατί η ΔΕΗ μετράει μόνο πραγματική ισχύ και όχι άεργο ενέργεια. (Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα της ΔΕΗ οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της ΔΕΗ που εγκαθίστανται σε κατοικίες δεν καταγράφουν άεργο ενέργεια, αλλά μόνο ενεργή και τα αντίστοιχα τιμολόγια δεν συναρτώνται με την τιμή του συντελεστή ισχύος.)

Επιπλέον αυτό που αναφέρει το διάγραμμα στη κεντρική σελίδα του προϊόντος είναι αδύνατο να γίνει σε μονοφασικό, και για να γίνει σε τριφασικό θέλει άλλη διάταξη όχι αυτή τη συσκευή.
Άλλο ένα στοιχείο που υποδηλώνει την ξεκάθαρη απάτη! Στη σελίδα που παραπέμπουν όλες οι διαφημίσεις που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια φωτογραφία που μας δείχνει τους λογαριασμούς του καταναλωτή που έχει προμηθευτεί τη συγκεκριμένη συσκευή.

Πηγή

AΠIΣΤEΥΤA ΠEΡIΣΤAΤIΚA!Οι 12 πιο αλλόκοτες ακτινογραφίες μέσα από ένα βίντεο!

Μας κούφανε: Δείτε σε ποιον αφήνει το θέατρό της η Ξένια Καλογεροπούλου, στη διαθήκη που έκανε!