Εσείς ξέρετε τι θα συμβαίνει ΑΝ κοιτάξετε επίμονα τα μάτια κάποιου άλλου για 10 λεπτά;

Εσείς ξέρετε τι θα συμβαίνει ΑΝ κοιτάξετε επίμονα τα μάτια κάποιου άλλου για 10 λεπτά;

Λένε ότι… τα μάτια αποτελούν το παράθυρο της ψυχής. Τώρα πλέον, μπορεί τα μάτια των άλλων να… αποτελέσουν επίσης το παράθυρο της ψυχής σας…

Κοιτώντας στα μάτια των άλλων ανθρώπων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορείτε να μεταβάλλετε τη συνείδησή σας. Αυτό δεν αποτελεί ένα ψευδο-επιστημονικό συμπέρασμα, αλλά βασίζεται σε κάποιες επιστημονικές αποδείξεις.

Ο Giovanni Caputo, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ουρμπίνο της Ιταλίας, έκανε αυτή την ανακάλυψη πριν από μερικά χρόνια αφού ζήτησε από 50 εθελοντές να κοιτάξουν την αντανάκλασή τους σε έναν καθρέφτη για 10 λεπτά μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο. Μετά από περίπου 1 λεπτό, άρχισαν να βιώνουν περίεργα πράγματα. Ύστερα από λίγο, τα πρόσωπά τους άρχισαν να παραμορφώνονται.

Άρχισαν να βλέπουν εικόνες ζώων, τεράτων, ακόμη και μελών της οικογένειάς τους που είχαν πεθάνει προ πολλού. Αυτό είναι ένα φαινόμενο γνωστό ως «οφθαλμαπάτη των παράξενων προσώπων». Τα αποτελέσματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα, όταν αντί για τον καθρέφτη κοιτάζετε ένα άλλο πρόσωπο.

Το πείραμα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychiatry Research». Ο Caputo έβαλε 40 νεαρούς ενήλικες να καθίσουν ο ένας απέναντι από τον άλλο σε ένα αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο και σε απόσταση 1,5 μέτρου. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό, αλλά όχι τόσο ώστε να μην διακρίνονται τα λεπτομερέστερα χαρακτηριστικά των προσώπων. Το χρώματα και η όραση όμως ήταν μειωμένα.

Οι μισοί συμμετέχοντες από την ομάδα κοίταζαν κατευθείαν ο ένας τον άλλο. Οι άλλοι μισοί κάθισαν πλάτη με πλάτη κοιτάζοντας τον τοίχο. Δεν γνώριζαν τι περιλάμβανε το πείραμα, αλλά ενημερώθηκαν ότι θα περιλαμβάνει διαλογισμό. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά εντυπωσιακά. Όσοι κοιτάζονταν μεταξύ τους ανέφεραν ότι βιώσαν υψηλότερα επίπεδα έντασης χρώματος.

Ο «θόρυβος» ήταν πιο έντονος απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ο χρόνος επιβραδύνονταν και ένιωθαν κάπως παράξενα. Το 90% δήλωσε ότι το πρόσωπο του άλλου συμμετέχοντα τους φαινόταν παραμορφωμένο. Το 75% ανέφερε ότι έβλεπε τέρατα και το 15% είπε ότι είδε πρόσωπα συγγενών.

Ο Caputo αναφέρει ότι οι αισθήσεις παρουσίαζαν συμπτώματα απόσπασης, γεγονός που περιγράφει την απομάκρυνση από τη σύνδεση του ατόμου με την πραγματικότητα. Θεωρεί επίσης ότι αυτή η οφθαλμαπάτη μπορεί να είναι συνέπεια της απότομης επαναφοράς σε αυτήν την πραγματικότητα μετά την είσοδο σε μια κατάσταση έκστασης.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΑ σας ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ αυτό το ΚΟΛΠΑΚΙ! Έτσι θα παγώσετε ένα ζεστό αναψυκτικό σε μόλις 2 λεπτά!

Αυτό το tip θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια ειδικά αν δεν έχετε καθόλου κρύα αναψυκτικά στο ψυγείο και θέλετε οπωσδήποτε να πιείτε κάτι...

Πεντανόστιμη Χορτόπιτα Καλαμάτας. Άλλο Πράγμα…!

Υλικά συνταγής 350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 αυγά 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα 500 γρ. σπανάκι...

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα κάθε μέρα κάνει καλό στην υγεία σας

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στις ζωές μας που ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα είναι πραγματικά απαραίτητο. Είτε πρόκειται για γενέθλια, για γάμο, είτε απλά θέλεις να...
close