Αρχική Όμορφος Κόσμος 7 Πράγματα που Πάντα πρέπει να μένουν Μυστικά!

7 Πράγματα που Πάντα πρέπει να μένουν Μυστικά!

0
7 Πράγματα που Πάντα πρέπει να μένουν Μυστικά!

1. Μην αποκαλύψετε τα πιο φιλόδοξα σχέδιά σας. Κρατήστε τα μυστικά έως ότου έχετε πραγματικά καταφέρει να τα εκπληρώσετε. Τα εν λόγω σχέδια έχουν συχνά αδύναμα σημεία και «τρύπες» που δεν έχετε παρατηρήσει. Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες λένε ότι κάποιος θα μπορούσε να σας κλέψει τις ιδέες πολύ εύκολα.

2. Μην μοιράζεστε σκόπιμα πληροφορίες σχετικά με τυχόν καλές ή γενναιόδωρες πράξεις ή φιλανθρωπικό έργο που έχετε κάνει. Η μεγαλύτερη αρετή έγκειται στο να κάνετε κάτι καλό χωρίς να περιμένετε αναγνώριση. Αν περηφανεύεστε για τέτοια πράγματα γρήγορα μπορεί να να οδηγηθείτε στην αλαζονεία.

3. Ποτέ μην αποκαλύπτετε τα μυστικά της ζωής σας. Δεν αξίζει να περιαυτολογείτε για το πως ξεκινήσατε διατροφή ή πως ξεπεράσατε τη συνήθειά σας να κοιμάστε μέχρι αργά. Αν έχετε παραιτηθεί από τις κοσμικές απολαύσεις για πνευματικούς λόγους, τότε δεν έχει νόημα να μιλάτε γι” αυτό – η συναισθηματική σας κατάσταση πρέπει να είναι αρμονική και η επιθυμία να εντυπωσιάσετε τους άλλους και να λάβετε τους επαίνους τους είναι κακό σημάδι για την ψυχολογική σας κατάσταση.

4. Να αποσιωπάτε εκείνες τις στιγμές που έχετε δείξει θάρρος ή ηρωισμό. Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις κάθε μέρα – τόσο στον εξωτερικό κόσμο όσο και στον εσωτερικό – στο δικό μας μυαλό. Δεν είστε εσείς σε θέση να κρίνετε αν αυτές είναι άξιες αναγνώρισης.

5. Ποτέ μην μοιράζεστε τις σκέψεις σας σχετικά με το τι θεωρείτε ότι ισχύει σε ζητήματα ζωής και θανάτου. Είναι μόνο δική σας η ερμηνεία και όχι αντικειμενική αλήθεια, και θα φανείτε συγκαταβατικοί αν προσπαθήσετε να πείσετε κάποιον ότι κάνει «λάθος».

6. Μην αποκαλύπτετε ποτέ τυχόν συγκρούσεις ή προβλήματα στην οικογενειακή ζωή σας σε άλλους. Τέτοια πράγματα μπορούν να επιλυθούν μόνο στο πλαίσιο της ιδιωτικής ζωής του σπιτιού σας. Όσο περισσότερο διαμαρτύρεστε σε άλλους γι” αυτά, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ξεπεραστούν.

7. Μην μιλάτε για τα δυσάρεστα πράγματα που έχετε ακούσει ανθρώπους να λένε ή να κάνουν. Το πρόσωπο που αφηγείται όλες τις ανοησίες και τα φοβερά πράγματα που ακούει και βλέπει να συμβαίνουν στον κόσμο με το που μπαίνει στο σπίτι, είναι σαν να μπαίνει μέσα χωρίς να βγάλει τα παπούτσια του.

Credits: Bright Side

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.